Privatumo politika

I. SĄVOKOS:

  1. Svetainė – informacinė svetainė webplanet.lt, kuri yra pasiekiama internetiniu adresu –www.webplanet.lt;
  2. webplanet.lt – UAB „Technikosera“, Lietuvos Respublikoje įsteigta uždaroji akcinė bendrovė, juridinio asmens kodas 302596438, duomenys kaupiami ir tvarkomi VĮ „Registrų centras“ Juridinių asmenų registre, el. pašto adresas – info@webplanet.lt, telefono numeris + 370 64588650. Korespondencijai: Gedimino pr. 7, Vilnius LT- 01001 P.D.1071
  3. Naudotojas – bet kuris neprisiregistravęs prie Svetainės asmuo (tiek fizinis asmuo, tiek juridinis asmuo), kuris naudojasi Svetaine;
  4. Paslaugos – webplanet.lt Svetainėje siūlomos paslaugos susijusios su svetainių / elektroninių parduotuvių kūrimu bei adrministravimu ir kitos susijusios paslaugos, kurios gali būti nuolatos atnaujinamos, papildomos ar keičiamos Svetainėje.
  5. Slapukas – tai nedidelis failas, kuris siunčiamas į įrenginį, bet kuriam asmeniui besilankant Svetainėje;
  6. Naršyklė – yra programa, skirta atvaizduoti internetinius puslapius (tinklalapius) žiniatinklyje ar asmeniniame kompiuteryje;
  7. Asmens duomenys – bet kuri informacija, susijusi su fiziniu asmeniu – duomenų subjektu, kurio tapatybė yra žinoma arba gali būti tiesiogiai ar netiesiogiai nustatyta pasinaudojant tokiais duomenimis kaip asmens kodas, vienas arba keli asmeniui būdingi fizinio, fiziologinio, psichologinio, ekonominio, kultūrinio ar socialinio pobūdžio požymiai;
  8. Asmens duomenų gavėjas – juridinis ar fizinis asmuo, kuriam teikiami asmens duomenys, įskaitant Partnerius;
  9. Privatumo politika – šis dokumentas, kuriame yra numatytos pagrindinės asmens duomenų ir kitos svarbios informacijos rinkimo, kaupimo, tvarkymo ir laikymo taisyklės, naudojantis Svetaine;
  10. Įstatymas – LR asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymas;
  11. Svetainės administratorius – už Svetainės administravimą atsakingas asmuo;
  12. IP adresas – Kiekvienam prie interneto prijungtam kompiuteriui priskirtas unikalus numeris, kuris žinomas kaip interneto protokolo (IP) adresas. Kadangi šie numeriai paprastai priskiriami pagal šalies blokus, IP adresas gali būti dažnai naudojamas šaliai, kurioje kompiuteris prijungiamas prie interneto, identifikuoti.

II. BENDROSIOS NUOSTATOS

  1. Svetainės Privatumo politikoje yra numatytos pagrindinės Asmens duomenų ir kitos asmeniui svarbios informacijos rinkimo, kaupimo ir jų tvarkymo taisyklės Naudotojui naudojantis Svetaine.
  2. Privatumo politika skirta apsaugoti ir ginti Svetainės Naudotojų Asmens ir kitus duomenis nuo neteisėto naudojimo.
  3. Su šiuo Svetainės dokumentu galite susipažinti bet kuriuo metu Svetainėje, taip pat jį galite parsisiųsti ir atsispausdinti iš pačios Svetainės.
  4. UAB Technikos Era yra įregistruota Asmens duomenų apsaugos valdytojų registre: Identifikavimo kodas – P5369.

III. ASMENS DUOMENŲ RINKIMAS IR SAUGOJIMAS

    1. webplanet.lt apie lankytojus informacijos nekaupia ir nerenka, nesiunčia naujienlaiškių ir kitokio pobūdžio informacijos.
    2. Laikoma, kad lankytojas išreiškia savo išankstinį sutikimą leisti Svetainei įrašyti slapukus spausdamas mygtuką „SUTINKU“ prie pateiktos informacijos :„Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. Cookies).
    3. Jei nesutinkate, kad į Jūsų kompiuterį ar kitą įrenginį būtų įrašomi slapukai, bet kada galite atšaukti sutikimą juos naudoti pakeitę nustatymus ir ištrynę įrašytus slapukus. Daugiau informacijos pateikta adresu AllAboutCookies.org arba www.google.com/privacy_ads.html.

IV. SLAPUKAI

  1. 1.Savo svetainėje naudojame slapukus. Slapukai – tai laikmenos, saugančios informaciją jūsų kompiuterio standžiajame diske arba naršyklėje ir leidžiančios mums nustatyti, kad esate anksčiau lankęsi Svetaineje. Naudojame slapukus, siekdami užtikrinti jums kuo patogesnę Mūsų svetainės peržiūrą. Šioje Slapukų politikoje pateikta smulki informacija apie slapukus, kuriuos naudojame savo Interneto svetainėje.
  2. Bet kuriuo metu naršyklėje galite atjungti slapukus ir pašalinti kompiuteryje išsaugotus slapukus. Norėdami tai padaryti naršykle „Microsoft Internet Explorer“, atidarykite Tools / Internet Options ir pakeiskite privatumo nuostatas arba norėdami pašalinti slapukus paspauskite Delete Cookies. Tačiau tokiu atveju neturėsite galimybės naudotis visomis Interneto tinklalapio funkcijomis. Norėdami sužinoti, kaip tai padaryti kitose naršyklėse, atidarykite įrankių juostoje skyrelį Help arba apsilankykite tinklalapyje www.allaboutcookies.org. Kad galėtumėte naudotis Interneto tinklalapio jums asmeniškai pritaikytu funkcionalumu, jūsų kompiuteris, planšetinis kompiuteris ar išmanusis telefonas turi leisti naudoti slapukus, nes mes galime užtikrinti konkrečias asmeniškai pritaikytas Interneto tinklalapio galimybes tik pasitelkdami slapukus.
  3. Slapukai taip pat naudojami tam, kad būtų užregistruota, ar duomenų subjektas sutinka (arba nesutinka), kad mūsų interneto svetainėje būtų naudojami slapukai, kad šis klausimas nebūtų užduodamas kiekvieną kartą apsilankant svetainėje.
  4. Jei norite atsisakyti „Google Analytics“ slapukų, atsisiųskite ir įdiekite „Google Analytics“ atsisakymo naršyklės plėtinį (angl. Opt-out Browser Add-on). Google Analytics“ atsisakymo naršyklės plėtinys

V. PAPILDOMA INFORMACIJA APIE SLAPUKUS

  1. Mūsų Svetainė naudoja slapukus šiais tikslais:
  • kad atskirtų Interneto tinklalapio vartotojus;
  • kad užtikrintų šių vartotojų apsaugą;
  • kad užtikrintų Svetainės pagrindinių funkcijų veikimą;
  • kad įsimintų jūsų ankstesnį apsilankymą Svetainėje;
  • siekiant kontroliuoti Svetainės užklausų skaičių;
  • siekiant užtikrinti „Facebook“ įrankių veikimą Interneto tinklalapyje;
  • kad stebėtų klientų įpročius, pavyzdžiui, tinklalapius, kuriuose jie apsilanko prieš patekdami į Svetainę.
  1. Mes nenaudojame tokių slapukų ar kitokių sekimo technologijų informacijai iš jūsų kompiuterio rinkti arba saugoti jūsų kompiuteryje ar kitame įrenginyje, kuriuo naudodamiesi lankotės Svetainėje, arba jūsų veiksmams internete sekti, kai nesate Mūsų Svetainėje.
  2. Mūsų Svetainė taip pat naudoja kai kuriuos trečiųjų šalių įrankius, pavyzdžiui: „Google Analytics“, „Facebook“, ir šios trečiosios šalys taip pat gali naudoti slapukus per Mūsų Svetainę.
  3. Mūsų Svetainėje naudojamų slapukų sąrašas. Prašome atkreipti dėmesį į tai, kad:
  • kai kuriuos slapukus nustato Mūsų Svetainė (pirmosios šalies slapukai), o kai kuriuos – kiti interneto tinklalapiai, pavyzdžiui, „Google“ ir „Facebook“ (trečiųjų šalių slapukai);
  • kai kurie slapukai ištrinami iš jūsų kompiuterio uždarius naršyklę. Jie vadinami ryšio seanso slapukais. Kiti jūsų kompiuteryje lieka ilgiau, kol baigiasi jų veikimo laikas. Jie vadinami pastoviaisiais slapukais ir juos galima naudoti informacijai tarp naršymo internete sesijų saugojimui.

VI. MŪSŲ SVETAINĖJE NAUDOJAMŲ SLAPUKŲ SĄRAŠAS

Slapukų tipai:

  • ryšio seanso slapukai, nustatomi lankymosi Svetainėje laikotarpiui iki uždarant interneto naršyklę;
  • nuolatiniai slapukai, saugomi ir nustatomi vartotojo kompiuteryje tam tikram laikui ir naudojami pakartotinai apsilankius Svetainėje;
  • trečiųjų šalių slapukai, nustatomi siekiant užtikrinti kitų interneto tinklalapių turinio atvaizdavimą;
  • pirmosios šalies slapukai.
TipasSlapukų pavadinimasAprašymasLaikotarpis
HTTPwordpress_test_cookie WordPress testo slapukas.Ištrinamas, kai uždaromas interneto svetainės langas.
HTTPPHPSESSIDSlapukas yra skirtas interneto svetainės funkcionalumui realizuoti. Suteikia pagrindines funkcijas, tokias kaip puslapio naršymas ir saugi prieiga. Svetainė negali tinkamai veikti be šių slapukų.Ištrinamas, kai uždaromas interneto svetainės langas.
HTTPcookie_notice_acceptedNaudojamas slapukų naudojimo sutikimui gauti.Saugomas 1 mėnesį.
HTTP_gaStatistikos slapukas padeda svetainių savininkams suprasti, kaip lankytojai sąveikauja su svetainėmis renkant ir pateikiant ataskaitas anonimiškai. Trečiųjų šalių slapukas. Saugomas 2 metus.
HTTP_gatStatistikos slapukas padeda svetainių savininkams suprasti, kaip lankytojai sąveikauja su svetainėmis renkant ir pateikiant ataskaitas anonimiškai. Trečiųjų šalių slapukas.Ištrinamas, kai uždaromas interneto svetainės langas.
HTTP_gidStatistikos slapukas padeda svetainių savininkams suprasti, kaip lankytojai sąveikauja su svetainėmis renkant ir pateikiant ataskaitas anonimiškai. Trečiųjų šalių slapukas. Ištrinamas, kai uždaromas interneto svetainės langas.
PixelcollectNaudojamas siųsti duomenis "Google Analytics" apie lankytojo įrenginį ir elgseną. Stebina lankytoją įrenginiuose ir rinkodaros kanaluose. Ištrinamas, kai uždaromas interneto svetainės langas.
Pixelimpression.php/#Naudoja „Facebook“, kad registruotų parodymus puslapiuose su „Facebook“ prisijungimo mygtuku. Trečiųjų šalių slapukas. Ištrinamas, kai uždaromas interneto svetainės langas.

VII. BAIGIAMOSIOS NUOSTATOS

  1. Ši Privatumo politika galioja nuo 2018 m. balandžio 26 dienos.
  2. Mums gali prireikti atnaujinti šią privatumo ir slapukų politiką. Jei atliksime esminius šios politikos pakeitimus, mes apie tai informuosime, paskelbdami pranešimą mūsų interneto svetainėje.